Su sondajı faaliyetlerimiz iki adet sondaj makinesı ile yürütülmektedir. Bunlar; Dodge kamyon üzerine monteli 300 metre delme kapasiteli su sondaj makinesı ile, 6 çeker volvo üzerine monteli 700 metre delme kapasiteli sondaj makinalarıdır. Su sondajlarının delgi çapları 6 inç ile 17 ½ inç arasında değişmektedir. Gerek havalı gerekse Rotary sistemde delgi yapılabilmektedir. Havalı sondajlar firmamızın kendi malı olan Atlas-Copco XRVS-476 marka, 30 Bar-980 CFM Komprasör ile yürütülmektedir. Firmamızın kuruluşundan bugüne kadar gerek özel söktöre gerekse Devlet kurumlarına muhtelif çap ve derinliklerde çok sayıda su sondaj kuyusu açılmıştır. Firmamız tarafından açılan su sondaj kuyularının bir bölümü “Referanslar” bölümünde verilmektedir.
Firmamız sondaj makinaları ile zemin araştırma sondajları, taş ocağı araştırma sondajları , mermer araştırma sondajları, Maden araştırma sondajları yapılmaktadır. Bu amaçla 3 adedi paletli bir adedi kamyon üzerine monteli olmak üzere toplam 4 adet sondaj makinası mevcuttur. Sondaj makinalarının tamamı firmamızın kendi malıdır. Konveksiyonel delgi yöntemleri yanında Wire-Line sistemde delgi işlemi yapılmaktadır. Sondaj makinaları ile 300 metre derinliğe kadar NQ çapta, 400 metre derinliğe kadar ise BQ Çapta delgi yapılabilmektedir. Firmamızın kuruluşundan bugüne kadar gerek özel söktöre gerekse Devlet kurumlarına muhtelif çap ve derinliklerde çok sayıda zemin araştırma sondajı açılmıştır. Firmamız tarafından açılan zemin araştırma sondajlarının bir bölümü “Referanslar” bölümünde verilmektedir.
Firmamız 2008 yılında satın aldığı Duba ile birlikte Deniz araştırma sondajlarının yapımına başlamıştır. Bu amaçla denizde 60 metre derinliğe ulaşan çok miktarda araştırma sondajı açılmıştır.
Firmamızın kurucusu ve Şirket müdürü Ahmet ÇATAL, Altınkaya Barajı ile Atatürk Barajında 2.500.000 metre sondaj ve Enjeksiyonun yapım işinin teknik sorumlusu olarak çalıştı. Firma olarak da Çayeli Bakır İşletmeleri Şaft Enjeksiyonları, Başak HES Sondaj ve Enjeksiyonlarını yaptı. Enjeksiyon için firmamızda iki adet yeni Clivio marka Pompa ile Mikser ve Dinlendirici mevcuttur.
1999 Yılında Samsun ilinde Zemin makaniği deneyleri yapmak için kurduğumuz "Yerson Zemin-Kaya Mekaniği
Laboratuvarı”nı 2011 yılında Beton ve Yapı malzemelerini de ilave ederek "YERSON ZEMİN-BETON VE YAPI
MALZEMELERİ LABORATUVARI " olarak yeniden oluşturduk.
Laboratuvar, firmamızın kendi malı olan toplamda 700 m 2 lik bir alanda faaliyet göstermektedir. Laboratuvarımızda tüm
deneyler; ASTM(American Society for Testing Standarts),TSE(Türk Standartları Enstitüsü) ve ISRM (International Society for
Rock Mechanics )standartlarına göre yapılmaktadır.
Laboratuvarımız Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen 24 no 'lu akredite olmuş bir
laboratuvardır. Ayrıca Laboratuvarımız ISO 9001-2008 "Kalite Yönetim sistemi "belgesine sahiptir.
Laboratuvarımızda yapılan Deneyler aşağıda verilmektedir
Zemin Mekaniği Deneyleri
● Birim Hacim Ağırlıklar
●Permeabilite
●Elek Analizi
●Kıvam Limitleri:L.L- P.L
●Kompaksiyon deneyi-Proktor
●Konsolidasyon Deneyi
●Direk Kesme Deneyi
●Üç eksenli Basınç Deneyi
●Serbest Basınç Deneyi
●Metilen Mavisi
Beton-Yapı malzemelerini deneyleri
●Taze Beton Deneyleri
●Sertlesmiş beton deneyleri-Karot alımı
●Demir-Tel-Hasır çekme dayanımı
●Eğilmede basınç dayanımı
●Röntgen
●Agrega Deneyleri
●Bitüm miktarı tayin deneyi
●Agrega Deneyleri
Arazi Deneyleri
●Yerinde “sıkılık” kontrol Deneyi
●Plaka Yükleme Deneyi
●İnklinometre Deneyi
●Pressiometre Deneyi
●Sismik-Mikrotremör-Rezistivite
●Kazık Yükleme Deneyi
●Kazık Bütünlülük Deneyi(PIT Test)
-Sismik Ölçümler
-Rezistivite
-Mikrotrömer
Ölçümler firmamızın kendine ait cihazlar ile yapılmaktadır.
Çeşitli sektöründe öncü firmalara ait dalgıç pompaların temini ve montajı firmamızın teknik personeli tarafından yapılmaktadır.